Covid 19 programi

Posebno bismo se osvrnuli na novinu u našem rehabilitacionom programu, a to je lečenje i oporavak nakon preležane Covid 19 infekcije.
Klinička slika ove virusne infekcije varira od sasvim blagih simptoma, do jako teške infekcije, koja završava akutnim respiratornim sindromom i oštećenjem svih sistema organa u ljudskom organizmu. Period oporavka kod lakših slučajeva traje oko dve nedelje, dok kod težih oko šest, a posledice se mogu osetiti i znatno duže nakon izlečenja. Simptomi koji se mogu javiti nakon akutne infekcije nazivaju se “drugi Covid”, mogu se ispoljiti u vidu hroničnog zamora, osećaja kratkog daha, smetnje sa disanjem. Mogući su i neurološki simptomi u vidu zaboravnosti, smanjene koncentracije, poremećaja sna, ispada u vidnom polju. Takođe su česti i bolovi u mišićima i zglobovima, brže zamaranje, osećaj preskakanja srca, dugotrajni nedostatak ili smanjenje osećaja čula mirisa I ukusa, poremećaj funkcije jetre, bubrega, novonastali dijabetes mellitus….

U cilju bržeg oporavka i što bržeg vraćanja organizma u normalno stanje osmislili smo dva postcovid paketa.

1. Screening postcovid paket posle upale pluća – mesečna rehabilitacija
(57.000 rsd)
– Lab nalazi KS, CRP, Ddimer, sFe
-Opšti klinički pregeled lekara
– Pregled fizijatra
– UZ dijafragme
– Saturacija krvi kiseonikom
– EKG zapis sa tumačenjem
– Postcovid rehabilitacija pluća : vežbe 12 termina ,3 puta nedeljno i 3 oksigene autotransfuzije u prvoj nedelji.

Doplata po indikaciji lekara :
-kardiološi pregled sa UZ srca 6.000,00 rsd
-preled infektologa 6.000,00 rsd

2. Screening postcovid paket bez respiratornih tegoba – mesečna rehabilitacija (39.000 rsd)
– Lab nalazi KS, CRP, Ddimer, sFe
– Opšti klinički pregeled
– Pregled fizijatra
– UZ dijafragme
– Saturacija krvi kiseonikom
– EKG zapis sa tumačenjem
– Postcovid rehabilitacija mišićnozglobnog sistema -vežbe 12 termina 3 puta nedeljno ,
3 vitaminske boost infizije u prvoj nedelji.

-Doplata po indikaciji leara
-dopler krvnih sudova vrata , gordnjih i donjih ekstremiteta 6.000,00 rsd
– neurološki pregled 6.000,00 rsd
– pregled infektologa 6.000,00 rsd

U ponudi takodje imamo i dva preventivna Covid 19 paketa koji predstavljaju bedem protiv infekcije a u cilju pojačanja imuniteta.

 

Preventivni Covid paket 1 ( 5000 rsd )

Klinički pregled lekara

Saturacija krvi  O2 gratis

Vitamin Boost infuzije 2 nedeljno u prvoj nedelji

Preporuka za  dalju mesečnu vitaminskomineralnu  i imunomodulatornu terapiju

 

Preventivni Covid  paket 2 (10.500 rsd)

Lab nalazi KS,CRP

Klinički pregled lekara

EKG gratis

Saturacija krvi  O2

Doppler krvnih sudova donjih i gornjih ekstremiteta 

Vitamin Boost infuzije 3 nedeljno u prvoj nedelji

Preporuka za dalju mesečnu vitaminskomineralnu  i imunomodulatornu terapiju

Uz osnovni i prošireni laboratorijski paket za Covid infekciju nudimo brzi antigenski bris kao i antitela IgA, IgM i IgG sa rezultatima u toku dana.

U saradnji sa vodećom laboratorijom Aqualab brinemo o našim pacijentima.

D dimer je protein koji nastaje pri razgradnji krvnog ugruška – tromba. Određuje se kada sumnjamo da u organizmu može doćoi do stvaranja tromba, kada je poremećen process koagulacije, što se dešava u Covid 19 infekciji ali I udrugim stanjima, npr kod sumnje na trombozu pri proširenju vena na nogama, kod sumnje na plućnu emboliju ali se koristi I za praćenje efekta terapije kada su uključeni lekovi koji razblažuju krv kao što je heparin koji se daje u vidu injenkcija ili kod korišćenja terapije koja sprečava nastajanje ugruška. D dimer treba kontrolisita osim u akutnoj fazi I u postcovid periodu jedniom nedeljno.
D dimer možete proveriti kod nas!

CRP je skraćenica za C reaktivni protein koji je merilo jačine zapaljenja. Od svih faktora zapaljenja on najbrže raste I prvi se povlači sa smanjenjem intenziteta reakcije. Bitan je za praćenje jačine zapaljenja. Njegov pad pokazuje smirivanje infekcije a povišenje pogoršanje infekcije. Normalne vrednosti se u nekim laboratorijama kreću do 5 a u nekim do 10 mg/l. Kod virusnih infekcija kao što je Covid se kreće do 50mg/l a kod bakterijskih znatno više do 400mg/l.
U koliko imate razloga da verujete da imate simptome Covida, javite nam se.

Uz kompletnu krvnu sliku i crp, nudimo brzi antigenski bris sa rezultatima u toku dana.
Za program Covid prevencije i post covid rehabilitacije obratite se našem ljubaznom osoblju za više detalja.

Long Covid je stanje koje nastaje posle akutne Covid 19 infekcije a koji se ispoljava kroz sve simptome koji muče pacijenta više meseci. Najčešći simptomi su stezanje, težina u grudima, osećaj kratkog daha, brzo zamaranje pri uobičajenim naporima u toku dana, hronični umor bez prethodnog naprezanja, dugotrajna glavobolja, bolovi u mišićima, zglobovima, u kičmi, vrtoglavica, omaglica, otežana koncentracija, sporije razmišljanje pa I hormonalni poremećaji tipa erektilne disfunkcije muškaraca, prevremene premenopauze, novonastale šećerne bolesti…

Ukoliko je D dimer, kao rasporedjenj produkt razgradnje tromba povišen, u zavisnosti od vrednosti, uključuju se u terapiju lekovi koji sprečavaju nastajanje tromba ili lekovi koji razređuju krv poput heparina.

Zašto je važno praćenje saturacije krvi kiseonikom?
Pulsnim oksimetrom pratimo nivo zasićenosti kiseonika u perifernoj arterijskoj krvi, kao I frekvencu rada srca krvi. Normalne vrednosti za saturaciju krvi kiseonikom su 96-100%; ispod 95% se smatra hipoksijom tj stanjem koje pokazuje da u krvi nema dovoljno kiseonika. Ovo merenje pomaže u proceni disajne funkcije pluća. Stanja koja dovode do hipoksije mogu biti raznolika u Covid 19 infekciji i potrebno je kontinuirano praćenje ovog parametra zbog eventualne potrebe za upotrebu kiseonika ili ozonizovanje krvi.

Brain fog u bukvalnom prevodu označava maglu u glavi u samoj infekciji Covid 19 a i duži vremenski period posle nje. U ovom slučaju dolazi do smanjenja koncentracije, nemogućnosti da se osoba u trenutku seti nekih reči, usporenog mišljenja… Ovakvo stanje može mučiti postcovid pacijente duže vreme.

Pripremili smo za vas persobnalizovane boost infuzije sa pojačanim dozama vitamina, minerala, lekovitih supstanci, kao I sistemsku ozonoterapiju u cilju boljeg opšteg stanja organizma kao i bržeg vraćanja u što bolju formu.

Dijafragma je mišić koji se nalazi između grudne I trbušne duplje I ponaša se poput cilindra u grudnoj duplji pri disanju. Najvažniji je mišić za samo disanje. Poremećaji dijafragme često ometaju naše disanje. Ultrazvučnim pregledom dijafragme pre započinjanja fizikalne rehabilitacije pluća potrebmno je konstatovati intaktnost samog mišića, nepostojanje faktora koji ometaju disanje kao što su kile, izrasline ili paralize delova mišića da bi se vežbe disanja mogle pravilno izvoditi.