Aktivna ćelijska terapija, predstavlja vodeći fizioterapijski tretman. Doprinoseći oslobađanju bolova, smanjenju vremena tretmana bez neželjenih efekata, poboljšavjući cirkulaciju krvi, povećavajući oksigenaciju i dobrinoseći regeneraciji tkiva, postao je referentan u oblasti muskulo-skeletnih oboljenja i povreda.

Indiba activ funkcioniše kao jedinstveni sistem koji stimuliše intra i ekstra ćelijsku razmenu jona koji obnavljaju fiziološku električnu ćelijsku aktivnost, što omogućava tačnu funkcionalnost ćelija.

Ovaj sistem, zasnovan na frekvenciji od 448 kHz je ključ aktivne ćelijske terapije, aktivira biostimulaciju, stimuliše mikrocirkulaciju i ubrzava metaboličku hiperaktivaciju, istovremeno poštujući fiziologiju ćelija.

Frekvencija od 448 kHz povećava mobilizaciju jona kroz intra i ekstra celularnu matricu koja vraća permeabilnost potencijala ćelijske membrane. Celularna električna ravnoteža optimizira oporavak tkiva snabdevanjem kiseonika i hranljivih materija kroz prirodno snabdevanje krvi. Aktivacija cirkulacije (mikrocirkulacija i vazodilatacija) stimuliše proliferaciju i aktivnost fibroblasta nastalih kolagenom. Rezultat je regeneracija tkiva promovisana frekvencijom od 448 kHz.

 

Patentirana, sigurna i efektivna tehnologija sa jedinstvenim trostrukim efektom

Ćelijska biostimulacija/atermalna

Generisana visoka frekvencija menja propusnost ćelijske membrane, čak i kada se koristi atermička aplikacija. Povećava intra i ekstra celularnu razmenu jona i pruža efikasnu regeneraciju tkiva. Metabolizam se povećava.

Mikrocirkulacija /termalna (vaskularizacija)

Povećana mikrocirkulacija dopunjuje bio – stimulaciju i obezbeđuje tkivu koje treba da se regeneriše hranljive materije. Kapilarna vazodilatacija hrani i donosi kiseonik u tkivo, poboljšavajući vensku i limfnu reabsorpciju. 

Hiperaktivacija / hipertermalna

Hipertermija značajno povećava ćelijski metabolizam i započinje proces restruktuiranja u tkivu radi borbe protiv fibroze. Tkivo se restrukturira čak i u hroničnim slučajevima u kojima je fibroza prisutna neko vreme, kao što su dugoročni efekti prethodne traume ili artritisa.

Jedinstven i siguran prenos snage

Kapacitivni mod – pogodan za površno i vaskularizovano tkivo. Reakcije prouzrokovane kapacitivnim režimom uglavnom su fokusirane na meko tkivo koje se nalazi blizu elektrode. Njegov dizajn omogućava mu da deluje kao spoljni kondenzator i da postigne lokalno povećanje elektoenergijske energije. Kapacitivni režim smanjuje unutrašnji otpor tkiva do prolaza struje (kao rezultat poboljšane vaskularizacije).

Rezistivni mod – pogodan za gusta, masna, fibrozna tkiva. Reakcije izazvane rezistivnim režimom deluju na dubljem nivou i fokusiraju se na više otporna tkiva, kao što su zglobovi, ligamenti i tetive. Ovaj režim u kombinaciji sa ručnim tehnikama i kinetičkom terapijom omogućava koncentraciju efekata elektro – regenerativne energije na ove strukture.


Neutralna elektroda – povratna ploča omogućava zatvaranje električnog kola između dve elektrode.

Nova rešenja za lepotu

Novi način života vodi  nas da brinemo više o našem zdravlju i našem imidžu. Dobar fizički izgled odraz je boljeg zdravlja, kvaliteta života i sreće.

Indiba activ poboljšava mikrocirkulaciju, smanjuje edem, smanjuje depozite masti i flakcidnost kože. Njegova upotreba posle kozmetičke operacije doprinosi smanjenju ožiljaka, smanjenju upale, reabsorpciji hematoma i sprečavanju adhezije i fibroze. Njegova kontinuirana upotreba osigurava da efekti hirurške intervencije traju što duže, čime se odlaže ili sprečava buduće intenzivno lečenje.

Postoji veliki broj problema povezanih sa fizio – estetikom gde Indiba activ može imati pozitivan uticaj.

 

Efektivni tretmani za:

 • Zatezanje kože / flakcidna koža, lifting

• Celulit / edem, fibroza, adipoza

 • Obrada tela / glutealna regija,  grudi, abdomen

 • Pre i posle operacije / drenaža edema, reapsorpcija hematoma, ožiljci, lifting

 • Kontraindikacije / pacemaker ili drugi elektronski implanti, trudnoća, ne intaktna koža (otvorene rane ili opekotine), tromboflebitis