Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su prirodne supstance u formi gela i one sadrze hijaluronsku kiselinu. Koriste se, pre svega, za popunjavanje bora na licu kao i za korekciju usana.
Takodje oni stimulisu proizvodnju kolagena i elastina, koriste se za korekciju oziljaka, konturisanje lica i nadoknadjivanje izgubljenog facijalnog volumena.
Hijaluronski fileri su biorazgradivi i njihov efekat traje od 6meseci do 2 godine.
Sama procedura traje oko 15ak min. Prethodno se na regiju koja se radi namaze krema koja sadrzi anestetik ali bolji efekat ipak ima injektovanje lokalnog anestetika.
Moguci nuz efekti hijaluronskih filera su crvenilo, modrice, otok, svrab ali ti efekti su privremeni i prolaze nakon nekoliko sati do par dana.
Savetuje se izbegavanje sunca i solarijuma neposredno nakon intervencije. Ne savetuje se pacijentima da sami masiraju regiju gde je ubrizgan filer.
Idealno je primenjivati filere 2 puta godisnje, a nakon odredjenog vremena i jedanput godisnje.

Korekcija podočnjaka


Popunjavanje usana


Mezoterapija

Mezoterapija je tehnika koja koristi injekcije, vitamina, enzima, hormona i različitih biljaka da podmladi i zategne kožu kao i da ukloni višak masti. Tokom tretmana koriste se veoma tanke igle kojima se ovi kokteli ubrizgavaju u središnji deo (mezoderm) kože. Mezoterapija koriguje pozadinske probleme kao što je loša cirkulacija i inflamacija koje izazivaju oštećenje kože.

Indikacije:
masne naslage na stomaku, licu, butinama, zadnjici, kukovima, rukama, i licu
smanjuje količinu celulita
smanjuje izraženost borica i finih linija na vratu
zateže opuštenu kožu
posvetljuje pigmentne lezije

Ne postoji standardna formula koja se koristi tokom mezoterapije, lekari mogu koristiti različite rastvore kao što su:

antibiotici ili vazodilatatori
hormoni (kalcitonin ili tiroksin)
enzimi (kolagenaze i hijaluronidaze)
biljni ekstrakti
vitamini i minerali

Pred sam tretman bi trebalo izbegavati lekove iz grupe NSAIL (brufen, diklofen) kao i aspirin barem nedelju dana pre terapije, jer lekovi protiv bolova mogu dovesti do krvarenja i pojave modrica


PRP ZA LEPŠU KOSU

PRP (platelet rich plasma) terapija za gubitak kose je medicinska procedura koja se sastoji iz tri koraka tokom kojih se vadi krv pacijenta, ta krv se obrađuje i na kraju se tako prerađena ubrizgava u skalp pacijenta.

Nova istraživanja su pokazala da PRP tretman može pomoći u lečenju androgene alpecije (muškog tipa ćelavosti), kao i da poboljšava kvalitet dlake i kod žena i kod muškaraca


PRP LICA

PRP lica je kozmetička pricedura koja je primarno koristi za ublažavanje znakova starenja. I prestavlja kombinaciju microneedle tehnike sa lokalnom primenom Platelet-rich plasma injekcija koje unapređuju proces zarastanja i smanjuju trajanje crvenila i otoka nakon microneedlinga.

Indikacije za koje se može koristiti:

staračke pege,
borice,
hiperpigmentacije
ožiljci od akni ili ožiljci od hiruških procedura na licu.

Prednosti:
Pošto se koriste trombociti pacijenta ne postoji mogućnost javljanja alergijske rekacije
Stvara se prirodan kolagen koji koži daje bolji izgled koži
Podjednako je efikasna procedura i kod muškaraca i kod žena


PRP plazma tretman


Botox – za uklanjanje bora i tragova vremena na licu